Nyheter Husbil.se

Västkustens Husbilscenter AB utökar sitt sortiment ytterligare

Husbil.se 2022-04-19

Västkustens Husbilscenter AB blir ny återförsäljare av Bürstner. De är sedan 2021 återförsäljare av Laika och sedan tidigare även återförsäljare av Pilote som har en lång tradition av fritidsfordon.

Laika får ny återförsäljare.

Ny återförsäljare av Bürstner

Västkustens Husbilscenter AB blir ny Bürstneråterförsäljare. Genom detta förstärker Bürstner sin position längs Västkusten till kommande modellår 2023. Alla husbilar och vans från Bürstner kommer finnas med i programmet.

– Det känns väldigt inspirerande att få jobba tillsammans med Västkustens Husbilscenter och deras team. De är otroligt motiverade och har en fin och modern anläggning som stärker vårt återförsäljarnät på Västkusten. De är sedan tidigare etablerade i branschen och har visat på en fantastisk försäljningsutveckling. Ett väl etablerat fullserviceföretag, med starkt fokus på nöjda kunder, såväl på försäljning som eftermarknad. Deras framåtsträvan och stora intresse för vår bransch kommer bli väldigt spännande att följa. De toppmoderna lokalerna i Spekeröd söder om Stenungsund precis intill E6:an ger ett bra läge och gör det lätt för våra kunder att hitta dit. Detta lovar gott inför framtiden och jag är full av tillförsikt och riktigt glad över kommande års samarbete avslutar Jörgen Fornander. Sedan drygt ett år tillbaka är företaget även återförsäljare för Laika husbilar som också ingår i Erwin Hymer Groups sortiment, säger Jörgen Fornander, varumärkesansvarig för Bürstner på den svenska marknaden.

– När vi fick erbjudandet att få bli en del av Erwin Hymer Groups återförsäljarnät kändes det helt rätt. Starten skedde med Laika redan förra året och nu utökar vi med Bürstners produkter, vilket känns väldigt roligt och hedrande. Bürstners breda sortiment kommer att passa oss bra och deras stora utbud av modeller gör att vi kan rikta oss till flera kundsegment än i dagsläget. Det ska bli väldigt kul att få representera ett av branschens absolut starkaste varumärken och som är ett av de mest sålda i Sverige under de senaste 30 åren. På lång sikt tror vi att det här kommer att bli väldigt bra för både oss och Bürstner. Nu ser vi verkligen fram emot att få starta upp samarbetet med Bürstner så fort som möjligt, säger Peter Magnusson på Västkustens Husbilscenter AB.

Återförsäljare av Laika sedan 2021

Sedan 2021 är Västkustens Husbilscenter AB även återförsärsäljare av Laika. När den första Laikahusbilen anlände till Spekeröd i juni 2021 var Västkustens Husbilscenter AB och Laika nöjda med samarbetet. 

- Det känns väldigt spännande att få komplettera deras moderna anläggning med Laika och kunna få presentera ett brett utbud av både halv- och helintegrerade samt campervans. Det finns alltså ytterligare en bra anledning till att planera in ett besök till den fantastiska västkusten, säger William Forsström, ansvarig för LMC och Laika på den svenska marknaden, i ett pressmeddelande under 2021. 

- Vi har länge imponerat av Laikas fina och välbyggda husbilar, så det känns väldigt kul att nu kunna erbjuda dessa till våra kunder. Vi är också glada över vårt samarbete med Erwin Hymer Group, som vi ser fram emot att jobba ihop med framöver, säger Peter Magnusson, delägare i Västkustens Husbilscenter AB, i ett pressmeddelande 2021.

Här kan du se Laikas stora utbud av husbilar

Här kan du se Bürstner stora utbud av husbilar.

Fler nyheter