Nyheter Husbil.se

Nya husbilsmodeller från Dethleffs 2023

Husbil.se 2022-09-06

Dethleffs har presenterat flera husbilsnyheter för det nya modellåret 2023. Ska du köpa en ny husbil kan du inspireras av alla nyheter!

Tidigare i somras presenterade Dethleffs flera stora nyheter för slutet av modellåret 2022 och modellåret 2023.

Ny plåtis-serie

Sommaren 2021 lanserades Dethleffs första camper van och i slutet av 2022 kommer den nya campervan-serien Globetrail med Globetrail 590 C. Det är en skåpsinspirerad modell som är baserad på Ford Transit. Här finns en rymlig boyta, ett innovativt Comfort-badrum och dubbelgolv.

Fram finns en sittgrupp med två säten och vridbara passagerar- och förarsäten. Sedan kommer badrum, kök och i bakändan finns en tvärställd dubbelsäng. Något som bidragit till den rymliga känslan är det nyutvecklade Comfort-badrummet, där den tvärställda sängen i bakänden kombineras med en innovativ välvd vägg i frostat glas, rullgardinsdörr och duschkar. På samma gång har plåtisen en ny och öppen utformning på framdelen vilket också bidrar till en luftigare upplevelse. Överskåpen ovanför dinetten sträcker sig till förarhytten och köksskåpen är handtagslösa. Kompressorkylskåpet har en volym på 84 liter och är placerat strategiskt för en bekväm åtkomst. Sängen i plåtisens bakdel vilar på smarta förvaringslådor och det går lätt att gälla upp madrassen.

Globetrail 590 CGlobetrail 590 C.

Globetrail 590 C.

Dethleffs Just Go får tre nya planlösningar

Tidigare under 2022 lanserades Dethleffs Just Go och under 2023 utökas serien med ytterligare tre planlösningar. Totalt kommer Just Go att finnas i sex olika planlösningar. Husbilsserien är halvintegrerad och är baserad på Ford Transit och är prisvärd, med hög kvalitet och kommer med en resklar utrustning. De nya planlösningarna är Just Go T 6615, Just Go T 6905 och Just Go T 7055 EBL. På alla modeller kan du välja till en taksäng över sittgruppen för att få fler sovplatser.

Just Go T 6615 är en kompakt husbil som är endast 6,69 meter lång. Enkelsängarna är två meter långa och under dessa finns det bra kläd- och förvaringsskåp och baktill finns ett stort garage. Badrummet har en smart lösning med en välvd vägg vilket gör att när duschväggen svängs vrids samtidigt tvättstället över toaletten. Köket går att få med ett kylskåp på antingen 83 eller 137 liter.

Just Go T 6905 är nästan sju meter lång och har en fransk dubbelsäng baktill och stor boyta fram. Sittgruppen är luftigt placerad och köket är i vinkel med bra förvaring. Dubbelsängen är längsgående och är 200 x 135 centimeter. Badrummet är längsgående med toalett och avskiljbar duschkabin.

Just Go T 7055 EBL är 7,36 meter och erbjuder stor yta för familjer som vill umgås. Baktill finns enkelsängar och ett stort badrum. Framtill finns en rymlig sittgrupp i form av två längsgående sittbänkar. Bordet kan skjutas åt sidan så att du lättare kan ta dig fram.

Dethleffs Just GoDethleffs har lanserat tre nya planlösningar till husbilsserien Dethleffs Just Go.

Nya modeller av Dethleffs Globevan – Globevan Trail One och Two

Tidigare under våren 2022 presenterades Dethleffs urban camper Globevan, en campervan baserad på Ford Transit. En lansering som blev mycket framgångsrik. Nu får campernvanen förstärkning av två nya modeller. Globevan Trail One och Globevan Trail Two har en kraftfull exteriördesign med svart kylargrill, mörka stötfångare, lättmetallfälgar och dynamisk Trail-text. Campervanen passar lika bra på långresan som utanför de asfalterade vägarna.

Dethleffs urban camper GlobevanGlobevan Trail One och Globevan Trail Two.

De nya modellerna har ytterligare en skjutdörr på förarsidan så att du kommer åt baksätet och lastutrymmet bättre. Alla fyra dörrar har praktiska insteg så att det blir lättare att ta sig upp. Det uppställbara taket har en lägre höjd vilket ger Globevan Trail en totalhöjd på 2,1 meter.

Globevan Trail One kommer i frostvitt, har en bra utrustning och passar den som är prismedveten men som ändå inte vill avstå från de viktigaste utrustningsfunktionerna. Globevan Trail Two kommer i silvermetallic och passar dig som vill ha en högre komfort på semestern. Den har samma utrustning i innerutrymmet som Globevan Trail One, men har även en uttagbar kompressor-kylbox och assistanser som underlättar när du kör. I båda de nya modellerna finns fyra sovplatser. Två av sovplatser finns i det uppfällbara taket och här har sängen en storlek på 1,25 x 2 meter. Två sovplatser tar du fram genom att fälla ner sovsitsbänken och med en bäddmadrass som tillval blir sängen 1,4 meter bred och mer än 2 meter lång.

Globevan Trail One och Globevan Trail Two.

Se en film om Dethleffs Globevan Trail

Se alla husbilar från Dethleffs

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.