Nyheter Husbil.se

Nya husbilsmodeller från Dethleffs 2024

Husbil.se 2023-08-31

Dethleffs har presenterat flera husbilsnyheter för modellåret 2024. De lanserar fyra nya utrustningspaket för husbilsserien Dethleffs Alfa och gör en nylanseringen av camper van-serien Globetrail.

Dethleffs Alpa - nya modeller

Här kan du ta del av alla nyheter som Dethleffs har för modellåret 2024.

Dethleffs Alpa och Alpa XL – nya utrustningspaket

Den lyxiga och exklusiva husbilsserien Dethleffs Alfa kommer med ett nytt utseende på både insida och utsida med dynamiska linjer och former. Den kommer dessutom med fyra nya utrustningspaket och flera förbättrade egenskaper.

Dethleffs Alpa - nya modeller Dethleffs Alpa A 7820-2 är en av de nya Dethleffsmodellerna för modellåret 2024. 

Husbilen är både exklusiv och hemtrevlig med förstklassig utrustning, en generös rundsittgrupp i bakre delen och bekväma enkelsängar i fronten. Här får du en riktig semesterlägenhet på fyra hjul. Dethleffs Alpas målgrupp är främst par som vill ha mycket komfort under semestern.

Insidan av husbilen har en tidlös elegant design med ljusa arbetsytor och trädekor med horisontell dekor på lådor och skåp. Väggar och sittdynor i antracit har eleganta färgaccenter.

Dethleffs Alpa A 6820-2 är en annan ny husbil för modellåret 2024. 

Den 70 centimeter breda ingångsdörren är försedd med centrallås som standard men också elektrisk stängningshjälp och gastryckdämpare som dörrhållare. I duschen finns det en löstagbar klädstång.

Förutom de tidigare utrustningspaketen ”Chassi”, ”Assistans”, ”All in One” och ”Big All in One” har Dethleffs för Alpa till modellåret 2024 fått ytterligare fyra utrustningspaket.

Travel-paketet innebär ett panoramafönster ovanför sittgruppen, stämningsbelysning ovanför överskåpen, en köksfläkt, mörkläggningspersienner till förarhytten, bakre stöd till påbyggnaden, backkamera och centrallås till garagedörrarna

Dethleffs Alpa A 6820-2. 

Dethleffs Alpa A 6820-2

Dethleffs Alpa A 6820-2

GT-paketet har en snygg ytterdesign med hög bakljusramp, diffuser i svart och taklucka i alkovmodellen. Om du väljer den integrerade husbilsmodellen har GT-paketet även extra kromlister på kylargrillen och LED-strålkastare fram.

Ett nytt tillval är belysningskonceptet Light Moments som ger en mysig belysning kring både bodel och sovyta.

Välj mellan planlösningarna Alpa A 6820-2, Alpa XL A 7820-2, Alpa I 6820-2 och Alpa XL I 7820-2.

Nylansering av campervanen Globetrail

För modellåret 2024 utvidgar Dethleffs sin camper van-serie Globetrail med nya längder och badrumsvarianter. Totalt kan du välja mellan elva olika planlösningar. För att leva upp till de önskemål vad gäller utrustning och komfort delas utrustningsvarianterna in i två olika produktlinjer Classic och Advantage.

Dethleffs Globetrail camper van. För modellåret Dethleffs har Globetrail-serien blivit utvidgad med med nya längder och badrumsvarianten. 

Produktlinjen Classic är Globetrails bassegment och kommer med ett mer attraktivt grundpris. Modellerna är baserade på Fiat Ducato, Citroen Jumper och Ford Transit och har ordinarie standardutrustning. Advantage-linjen är baserad på samma basfordon men kommer med en omfattande standardutrustning. Camper vanen kommer bland annat med ramfönster och markis.

Du kan välja mellan fem olika badrumsvarianter - fast badrum, kompakt badrum, rumbad, vridbadrum och komfortbadrum.

Globetrail 540 DR är en smidig, kompakt och bekvämt utrustad camper van. Trots att den endast är 541,3 centimeter och kortast i serien gör den varken avsteg från sittgrupp, kök eller badrum. Istället har man gjort ett smalt inbyggt badrum, en smart anpassning av köket och sovrum via ett indrag vid sängens fotända.

Globetrail - nya modeller för 2024. Nya Globetrail 540 DR är seriens kortaste campervan men kommer med smarta lösningar. 

Globetrail 540 DR är kompakt och smidig. 

Globetrail 600 DF och 600 DR är två nya modeller i sexmeterklassen med tvärställd säng. Globetrail 600 DF har fast badrum och klassisk planlösning och är en basmodell. Globetrail 600 DR har ett större badrum med dubbel användning som ger en rymlig dusch.

Globetrail 600 DF tillhör seriens basmodell. 

Globetrail 600 DF har tvärställd säng. 

Globetrail 600 ER är cirka sex meter lång men är utrustad med längsgående sängar och ett reguljärt badrum.

Globetrail 600 ER är utrustad med längsgående sängar. 

Globetrail 600 ER har ett smidigt kök.  

Alla Globetrail-modeller på Stellantis-basis kan få uppfällbart tak med extra sängar eller frontutbyggnad med fönster ovanför förarhytten som tillval.

Basmodellen Globetrail 590 DK har ett kompakt badrum och redan kända Globetrail 590 DC har ett komfortbadrum. Båda modellerna får för modellåret 2024 en större tvärställd säng som standard – vilket ger en säng på 210 centimeter. Globetrail 590 DC tillhör den lyxigare produktlinjen Advantage och är även utrustad med dubbelgolv, komfortsäng med riksfjädersystem och kök med rymliga lådor.

Premiär för Dethleffs Globetrail baserad på VW Crafter

För det nya modellåret 2024 kommer det att finnas en Globetrail-modell baserad på VW Crafter. Globetrail 600 DR Performance är en del av produktlinjen Performance och tillhör ett fritidsfordon i den exklusivare mellanklassen. Camper vanen har en förstklassig utrustning, större kör- och boendekomfort och olika assistanspaket som tillval. Som standard ingår en frontutbyggnad med gott om förvaringsutrymmen, komfortsitsar med armstöd på sidorna, lutbar sittkudde och elektriskt justerbart svankstöd. Sittbänkarna på rad två har bekväma ryggstöd med lutningsfunktion.

Camper vanens boyta har textilklädsel på väggarna och mysig belysning som ger ett bättre rumsklimat och ökad trivselkänsla. Det väggmonterade bordet vid sittgruppen är 50 centimeter bred och har en vridbar förlängningsskiva som gör det rymligare. Köket är mittemot sittgruppen och försett med inbyggd förlängning av bänkskivan. Här finns ett kylskåp på 80 liter.

Det innovativa badrummet är en av höjdpunkterna med husbilen. Här finns för första gången en kantlös dusch vilket gör att golvet i gången kan användas som vanligt i normalläge och inte behöver byggas om vid duschningen.

Sovrummet har en tvärställd säng med en längd på 2 meter och en bredd på 1,40 meter, vilket är större än genomsnittet. Komfort-kallskumsmadrasserna vilar på tallriksfjädrar som anpassar sig efter kroppen och ger optimalt stöd. Sängen är uppbyggd på ett nytt sätt och vänstra sänghalvan vilar på ett fast bänkskåp. Mittendelen kan fällas upp för att frigöra en bred gång med plats för till exempel cyklar.

Globetrail 600 DR Performance kommer att inleda serieproduktionen i januari 2024.

Globetrail 600 DR Performance

Globetrail 600 DR Performance är en ny campervan i mellanprissegmentet. 

Globetrail 600 DR PerformanceGlobetrail 600 DR Performance har en mysig boyta, innovativt badrum och extra stor säng. 

Globetrail 600 DR Performance

Se alla husbilar från Dethleffs

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.