Nyheter Husbil.se

Tips på bokningsbara ställplatser på Öland

Husbil.se 2024-04-28

Vill du upptäcka Öland med husbil i sommar? Öland har många ställplatser och husbilsplatser där du kan spendera en eller flera nätter på semestern. Vi tipsar om de som du har möjlighet att förboka.

Redaktonen på Husbil.se har varit på Öland.

Det finns flera bokningsbara ställplatser och husbilsplatser på Öland - här är bild från First Camp Ekerum - Öland, som utsända för Husbil.se varit på.

Planerar du att åka till Öland med husbilen i sommar? För att du ska vara säker på att få plats med din husbil på en ställplats eller husbilsplats på en camping finns det ibland möjlighet att förboka plats. Fördelen med att kunna boka sin ställplats är att du helt säkert vet att du kommer att få plats där du vill bo under semestern. De flesta erbjuder bokning via onlinetjänst, telefon, e-post eller en app. Går det inte att förboka kan betalningen istället ske på plats via till exempel en betalautomat eller en reception.

Öland - Borgholm.

Det finns mycket du kan göra på Öland och Borgholms slottsruiner är en populär sevärdhet. 

Här kan du boka ställplatser och husbilsplatser

Sandviks Camping

Sandviks Camping ligger vacker på södra Ölands västkust nära Degerhamn. Här får du både havet, fin natur och Ölands historia på räckhåll och redo att upptäcka. För dig som gillar fågelskådning ligger campingen precis intill Alvaret och du har tillgång till fina vandringsleder och sportfiske. Här bor du med husbilen på en husbilsplats med eller utan el och som du bokar i förväg. Campingen har tre olika servicehus utrustade med WC, dusch, vattenpåfyllning och kök.

Pris från: 150 kr
Antal husbilsplatser: 7 st
Antal med elektricitet: 7 st
Säsong: 3/5 - 29/9 2024

Stenåsa Stugor & Camping

Stenåsa Stugor & Camping

Stenåsa Stugor & Camping är en naturskön camping mitt i världsarvet på sydöstra Öland. Den ligger vackert vid en sandstrand mot Östersjön och granne med Alvaret. Det är en lugn camping som passar hela familjen och här finns äventyrsgolf, gungor, rutschbana och fågeltorn. Bor du med husbilen på campingen går det att förboka plats. Däremot kan du inte förboka ställplatserna som finns på området ”Alvaret”. Ställplatserna finns med och utan el och du har tillgång till ett servicehus med toalett, dusch, kök och tömning av gråvatten.

Pris från: 215 kr
Antal ställplatser: 16 st
Antal med elektricitet: 16 st
Säsong: 12/4 - 20/10 2024

KronoCamping Saxnäs

KronoCamping Saxnäs

KronoCamping Saxnäs ligger tre kilometer norr om Ölandsbron med en utsikt över Kalmarsund och en långgrund badstrand. Här trivs hela familjen bra och det finns pool, trevliga restauranger, bra träningsmöjligheter och nära till både surf och golf. Du bor med husbilen på en bokningsbar husbilsplats, på väl tilltagna platser som finns både med och utan el. Du har tillgång till toalett, dusch, dricksvatten och latrintömning.

Pris från: 170 kr
Antal husbilsplatser: 8 st
Antal med elektricitet: 8 st
Säsong: 12/4 - 29/9 2024

First Camp Löttorp – Öland

First Camp Löttorp – Öland

First Camp Löttorp – Öland är en camping på norra delarna av ön som passar lika bra för barnfamiljen som husbilsparet eller kompisgänget. Campingen ligger bara ett stenkast från en långgrund sandstrand. Här finns många aktiviteter att ta del av, som äventyrsgolf, barnklubb, beachvolleyboll och möjlighet att hyra cykel. Du bor med husbilen på en husbilsplats avsedd för husbilar och denna bokar du innan.

Pris från: 210 kr
Antal husbilsplatser: 7 st
Antal med elektricitet: 7 st
Säsong: Vår- och sommarsäsong

Ventlinge ställplats

Ventlinge ställplats ligger 1,5 kilometer norr om Grönhögen, nära Kalmarsund. Hit är både husbilar, husvagnar och tält välkomna och du parkerar på en gammal vall som numera är en gräsmatta. Du har tillgång till wifi, WC, dusch, dricksvatten och tömning av toalett och gråvatten. Det finns platser både med och utan el och du kan boka plats mot en kostnad på 30 kronor.

Pris från: 180 kr
Antal ställplatser: 25 st
Antal med elektricitet: 23 st
Säsong: Året om

Drottning Öda 

Drottning Öda är en anläggning med restaurang, boende och ställplats för husbilar. Ställplatsen är nybyggd och går att förboka. I servicebyggnaden finns toalett, dusch och pentry och du har möjlighet för vattenpåfyllning, latrintömning och gråvattentömning. Platsen är 56 kvadratmeter stor vilket gör att det finns gott om plats för både campingmöbler och att fälla ut markisen. Du kan välja plats med eller utan el.

Pris från: 180 kr
Antal ställplatser: 18 st
Antal med elektricitet: 8 st
Säsong: April-Oktober

Populära ställplatser och husbilsplatser som inte går att förboka online

Alla ställplatser och husbilsplatser går inte att boka online. Här nedan tipsar vi om fler populära ställplatser på Öland, som inte går att boka online. Men ta gärna kontakt med respektive ställplats för mer information om eventuell bokning och hur du då går tillväga. 

Sunset ställplats Borgholm

Sandviks hamn

Kårehamn

Borgholms Stug & Fiske

Borgholms Slott

Saxnäs Golf

Ölands Köpstad

Bläsinge Hamn

Gräsgårds hamn

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och uppmärksammar dig att pris och datum kan ha ändrats. 

Långe Jan är ett annat populärt utflyktsmål när du är på Öland med husbilen. 

Är du sugen på Gotland? Läs gärna vår artikel om att åka husbil och färja till Gotland

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.