Nyheter Husbil.se

Dessa campingtillbehör måste du ha när du ska campa

Terese Nilsson 2021-01-11

Har du precis köpt din första husbil eller husvagn? Då är det dags att köpa campingtillbehör som kan göra din campingsemester komplett. Se hela vår lista.

Diskbalja till camping för enklare diskning

Vill du kunna få skinande middagsdisk när du campar med husbil eller husvagn? Köp då en diskbalja som är anpassad för camping. Det finns smarta diskbaljor som går att fälla ihop, modeller med avloppsventil och de med handtag så att det blir enklare att bära tung disk. Med en diskbalja för camping sparar du dessutom på vattnet eftersom det inte står på och rinner under tiden du diskar.

Se utvalda diskbaljor till camping och läs hela köpguiden

Vattendunk med kran till camping

Det är smart att ta med eget färskvatten när du ska campa. Hoppar du flaska på vatten sparar du både pengar och är snäll mot miljön. Köp därför en vattendunk med kran som du kan fylla på med vatten. Väljer du en modell med kran är det lätt att tappa ut vattnet när du ska använda det. Rymmer vattendunken många liter kan det vara bra att välja en med handtag. Det finns även vattendunkar som går att vika ihop när de inte används för att spara utrymme. En vattendunk med kran är det perfekta campingtillbehöret till dricksvatten när du är på semester med husbilen eller husvagnen.

Se utvalda vattendunkar och läs hela köpguiden

Melaminservis till camping för snyggare dukning

Visst är det kul att kunna duka bordet riktigt snyggt när du är iväg och campar! Men du bör lämna finporslinet hemma om du vill undvika att det går sönder. Det kan gå fort i svängarna när du kör husbil eller husvagn och det kan även dyka upp oförutsedda hinder på vägen. Satsa istället på en riktigt snygg och hållbar melaminservis. Melamin är ett hårt, tåligt och giftfritt plastmaterial som klarar både repor och diskmaskin på låga temperaturer. Det finns många olika varianter, färger och storlekar för att passa dig. I en melaminservis ingår oftast större middagstallrikar, mindre lunchtallrikar, frukostskålar och muggar.

Se utvalda melaminserviser till husbil och läs hela köpguiden

Campingdusch för utomhusduschar

Saknar du badrum i din husbil? Låt inte detta hindra dig från att duscha. Då kan en portabel campingdusch vara en bra lösning. Detta är ett bra campingtillbehör för dig som vill duscha utomhus. Campingduschen består en påse som du fyller med vatten, duschslang och ett duschmunstycke och är en enkel konstruktion. Du hänger upp påsen i till exempel en trädgren och sedan absorberar den solens värme och kan bli mellan 30 och 50 grader varmt.

Se utvalda campingduschar och läs hela köpguiden

Kaffebryggare och vattenkokare för 12 volt

Vill du starta dagen med en kopp kaffe när du campar ska du välja en kaffebryggare för 12 volt eller vattenkokare för 12 volt. De är oftast lite mindre än vanliga bryggare du har hemma, men tar också mindre plats. Många är särskilt anpassade för camping och kan antingen monteras fast och har andra säkerhetsanordningar. Kaffebryggaren och vattenkokaren är två riktigt bra campingtillbehör till husbil eller husvagn.

Se utvalda kaffebryggare för camping och läs hela köpguiden

Se utvalda vattenkokare för camping och läs köpguiden

Gasolkök till camping för varma måltider

Vill du ha varm mat under din campingresa men saknar spis i husbilen eller husvagnen? Köp ett gasolkök så kan du laga lika god mat i husbilen som hemma. Ett gasolkök är ett portabelt kök som drivs av gasol och har med 1-3 brännare. Köp en modell som är för inomhusbruk om du tänker använda den i husbilen.

Se utvalda gasolkök och läs hela köpguiden

Omnia ugn för ugnslagad mat under campingen

Vill du kunna laga ugnslagad mat men är inte sugen på att köpa en ugn till din husbil eller husvagn? En Omnia ugn gör ett lika bra jobb som en vanlig ugn. Det är en portabel miniugn i aluminium utan egen värmekälla. Den liknar en sockerkaksform med lock och består av tre delar som placeras på gasolspisen, elplattan eller spritköket. Detta är ett perfekt campingtillbehör till de som vill kunna laga både mat och göra bröd under campingsemestern.

Se Omnia ugnen och bra tillbehör och läs hela köpguiden

Laga mat med ett stormkök

Årets julklapp 2020 var ett stormkök och detta är något som alla campare borde ha. Ett stormkök gör det möjligt att laga mat utomhus utan att använda eld. Stormkök går antingen på gas eller sprit är ett campingkök med en brännare och flera matlagningskärl. De är ofta lätta, tar liten plats och går att laga mat på året om.

Se stormköken och läs hela köpguiden

Grilla med en campinggrill

Ett annat sätt att laga mat på under din campingsemester är med en campinggrill. Det är en grill som är liten, smidigt och lätt att ta med sig i husbilen. En campinggrill är dessutom mer miljövänlig än en engångsgrill. Det finns både kolgrill och gasolgrill att välja mellan beroende på vad du gillar bäst – men med samma goda resultat av grillat.

Se utvalda campinggrillar och läs hela köpguiden

Campingmöbler för en trevligare campingsemester

Vem vill inte njuta sommarens soligaste dagar i en campingstol eller äta lunch tillsammans utomhus? Få en trevligare semester och köp bra campingmöbler till din husbil eller husvagn. Både campingstolar och campingbord är populära campingtillbehör och det finns möbler som tar liten plats och är smidiga att fälla ihop när de inte används. Campingstolar har ofta en ram i aluminium, plastdetaljer, ett slitstarkt tyg som andas och vissa har även reglerbar rygg. Campingbord finns i olika höjder och bredder beroende på om du till exempel ska ha det som matbord eller avlastningsbord. Placera dina campingmöbler i förtältet eller utanför husbilen.

Se utvalda campingbord och läs hela köpguiden

Se utvalda campingstol och läs hela köpguiden

Uppblåsbar soffa för en mer bekväm semester

Vill du ha en ännu mer bekväm semester när du campar? Då ska du köpa en uppblåsbar soffa att vila i en varm dag. Detta är ett perfekt campingtillbehör som tar liten plats och passar dig som gillar att koppla av. Vissa soffor blåser du upp genom några vindtag och kan sedan ha i förtältet, på utflykten eller på stranden.

Se utvalda uppblåsbara soffor för camping och läs hela köpguiden

Vindskydd till camping

Ett vindskydd skyddar mot vind, sol och regn och är ett bra campingtillbehör när du campar med husbil, husvagn eller tält. Ett vindskydd för husbil eller husvagn placeras som en skärm som fångar upp vinden. Den kan även ge en mer privat miljö för den som önskar det. En annan variant av vindskydd är ett avskalat tält som du kan använda istället för ett traditionellt tält. Då kommer du närmre naturen samtidigt som du får skydd. En tredje variant är en tarp som mer liknar ett tak än ett tält och som du antingen kan sova eller laga mat under eller fäst ovanför tältöppningen.

Se utvalda vindskydd och läs hela köpguiden

Se alla våra köpguider till husbil och husvagn

Fler nyheter